Blijf op de hoogte

Via onze nieuwssectie trachten wij de vinger aan de pols te houden binnen de sector.
Kom alles hier als eerste te weten.

Nieuws

Data opleidingsdagen 2018

De opleiding zal dit jaar doorgaan in het Iers College te Leuven. 

Opnieuw zullen er 3 gezamenlijke basisdagen gegeven worden. Vervolgens zijn er 2 beroepsspecifieke dagen. De cursus wordt afgerond met nog één gemeenschappelijke dag waarbij de kennis van de cursisten getest zal worden door een aantal multiple choice vragen en de gezamenlijke uitwerking van een casus. 

James Parkinson is jarig!

James Parkinson is op 11 april 1755 te Londen geboren. We vieren ook dat het exact 200 jaar geleden is dat James Parkinson zijn essay on the Shaking Palsy schreef. In deze publicatie beschreef hij de neurologische aandoening die na zijn dood bekend zou worden als de ziekte van Parkinson.

Vandaag wordt er dan ook terecht langs de verschillende mediakanalen aandacht gegeven aan de James Parkinson en de ziekte van Parkinson.

http://www.demorgen.be/wetenschap/wereld-parkinsondag-focust-in-vlaanderen-op-jonge-patienten-bbc861cc/

ook op één wordt er vanavond in het programma Cath & gasten (spin-off van Van Gils & gasten) specifiek aandacht aan Parkinson bij jonge mensen gegeven.

Lees meer

Het hemd met de onmogelijke knopen

Binnenkort is het tweede boek van Parkinsonzorgwijzer beschikbaar in de boekhandel. Dit keer is het een boek gericht aan mensen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving. Het boek is dus nog niet te koop momenteel en ligt waarschijnlijk tegen eind 2017 in de boekhandel. Zodra we meer informatie hebben, plaatsen we dit op onze website.

Lees meer

Het boek Parkinsonrevalidatie nu verkrijgbaar in de boekhandel

Onze maatschappij streeft steeds meer naar een efficiënte, hoogstaande gezondheidszorg die betaalbaar blijft voor iedereen. Dit is een mooie evolutie, maar daar staat een verantwoordelijkheid tegenover. Een verantwoordelijkheid die in de toekomst niet alleen de overheid zal treffen, maar ook de zorgverleners en zeker de patiënten.

Meer nieuws? Bekijk het archief

Activiteiten

Data opleidingsdagen 2017

De data voor de opleiding Parkinsonzorg 2017-2018 zijn bekend. Ga naar opleidingen voor meer informatie. 

Lees meer

© 2015 alle rechten voorbehouden
Privacy & cookie disclaimer
Webdesign thinline.be